Om Klara

Klara
 
 

Klara öhlén

Jag heter Klara Öhlén och arbetar som yogalärare. Jag är även jurist och har studerat kriminologi samt näringslära. Jag har ett brinnande intresse för möten med människor, hälsa, välmående och personlig utveckling. 

När jag fann yogan blev det en frizon som innebar en paus från stress och prestationskrav under tiden jag studerade till jurist. Tidigare hade även träning och rörelse kopplats till prestation men med yogapraktiken kom insikten att rörlighet och möjlighet till stillhet, allt utan krav på prestation, fick mig att må bättre. För mig är yogan ett kraftfullt verktyg som gör att jag blir mer närvarande och mer medveten om det subtila i kroppen och livet, vilket hjälper mig att se möjligheter istället för hinder i vardagen. Mitt intresse för yoga och hälsofrämjande arbete är så stort att jag valt att arbeta med hälsa på heltid. 

Mina yogaklasser präglas av en inbjudan till närvaro där andetaget och rörelser vävs samman i syfte att skapa medvetenhet. Jag guidar på ett enkelt och tydligt sätt där utforskande av andetaget, inkännande i den egna kroppen samt linjering och teknik i yogaasana är centralt i klasserna. 

Min uppfattning är att yoga inte behöver vara på ett visst sätt eller utföras på en viss plats. Jag tycker att yoga ska vara enkelt, tillgängligt och roligt. Min vision som yogalärare är att yoga ska kunna ske överallt och vara för alla. Jag erbjuder yoga till en bredare målgrupp, utanför traditionella yogastudios och gym - En mobil yogastudio. Företagsyoga på er arbetsplats är en del i det konceptet, men det kan även innebära afterworkyoga med DJ eller eventyoga på en rooftop.  


Utbildningar

200 h Yogayama Teacher Training

30 h SUP Yoga Pro Teacher Training

40 h Pranayama & Meditation, Yogayama

50 h Yin Yoga Teacher Training - the Foundation, Yogayama

25 h Restorative Yoga, Yogayama

10 h Assistering för yogalärare, Studio FLOW

50 h Yin Yoga Teacher Training - Sports & Mind Training, Yogayama

övrigt

Klara är assisterande lärare till Sofie Ringsten i Yogayamas grundutbildning Yin 50h i Göteborg

Klara har varit mentor på Yogayamas 200h Teacher Training

Kurs i mindfulness med Ulrica Kollberg

Teachers Practice med Caroline Westling

Integrated Movement med Julie Martin

media

“Klara på taket - lämnade juridiken och blev yogalärare”, Göteborgs-Posten 190706. Läs mer här eller här.

Klara Öhlén.jpg