Hur kan ledord vara en hjälp i vardagen?

Hur_kan_ledord_vara_en_hjalp _i_vardagen.JPG

Ni som följer mig vet att jag brukar göra utvärderingar vid varje årsslut och ett par gånger där emellan. Det fina med att göra utvärderingar är att jag kan stanna upp och checka in med mig själv och t.ex. fråga mig själv ”vad vill jag fokusera på?”. Och genom det sätter jag intentioner. Det är något som jag även kan gör vid andra tidpunkter än vid olika typer av avslut. Ett sätt att jobba med intentioner är att sätta en intention till yogapraktiken, vilket jag tycker kan fördjupa praktiken, dvs. den får ett större syfte, men jag använder det även mycket i min vardag. 

För att göra det enkelt och tydligt för mig själv jobbar jag med ledord. Alltså ett eller ett par ord som beskriver det jag vill fokusera på i den valda stunden/situationen. Det kan vara något jag vill fokusera på inför ett möte, inför den kommande veckan eller kommande månaden. Ledorden kan alltså syfta till allt ifrån en eller flera händelser till längre tidsperioder. Det kan vara att göda en känsla jag vill ha mer av t.ex. tacksamhet eller tålamod.  Den senaste månaden har några av mina ledord varit tillit och glädje. Vid stunder när jag känner mig förvirrad, stressad eller helt enkelt vaknat på ”fel sida” så försöker jag ta mig själv tillbaka till dessa ledord. 

Hur gör du? Använder du dig av något liknande? Dela gärna i kommentarsfältet nedan!

 

 /Klara

 

Vill du ha inspiration från mig direkt i din mailkorg varje månad? Jag delar med mig av det som inspirerar mig just nu och ger info om nya event och samarbeten. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.