Embrace Yoga - En 4-veckors yogakurs online

Yoga does not ask you to be more than you are.

It asks you to be all that you are.

De senaste åren har jag samlat på mig tekniker som kan hjälpa mig påverka min hälsa och mitt välbefinnande. Ur den där verktygslådan jag skapat väljer jag sen de tekniker som jag behöver i stunden. Vissa tekniker och övningar använder jag ofta, vissa mer sällan och andra i princip aldrig. Yoga och självreflektion är två tekniker som jag använder mig av regelbundet, de är basen i min self-care-practice. För mig är det mina ankare i livet, verktyg som hjälper mig att stanna upp och reflektera över min livssituation. En yogapraktik kan vara, och stå för, många olika saker. Det är välgörande för kroppen, det stärker och sträcker ut. Det skapar medvetenhet kring kroppen och andetaget. Det var dock först när jag lät självreflektion bli en större del av min praktik som något hände på riktigt, transformation skedde. Självreflektion kan ske på många vis men min favorit är att skriva, journaling. När jag får ner mina tankar på papper är det som att de kan få nytt liv och ibland ser jag helt plötsligt saker ur andra perspektiv, ur perspektiv som jag tidigare inte hade tänk på eller såg som omöjliga. Att skriva kan hjälpa mig att bli medveten om vad som är viktigt för mig och vad jag behöver. 

För ett år sedan började ett frö gro hos mig. Jag ville skapa ett forum att dela yoga i kombination med självreflektion och jag ville göra det på ett tillgängligt vis. Ett onlineforum lockade just eftersom jag upplever att det ökar tillgängligheten, men jag ville inte förlora kraften i att göra något tillsammans i en grupp. Jag var inte på det klara med hur det skulle ske. Sen kom mars 2020 och helt plötsligt förelagdes “yogarummet” till stor del till olika onlinetjänster, t.ex. Zoom. Successivt har jag kommit att älska onlineyogarummet som ett komplement till fysiska träffar och plötsligt kändes det självklart för mig hur jag skulle förmedla det jag önskade förmedla. Därför kan jag äntligen presentera Embrace Yoga - en 4-veckors yogakurs online

I fyra veckors tid ses vi en gång i veckan online samt emellan tillfällena i ett exklusivt diskussionsforum, även det online, som enbart är till för deltagarna på kursen. Under liveklasserna, som spelas in så att delagarna även kan ta del av dem i efterhand och göra dem om och om igen, så kommer vi utforska olika typer av yogaflöden, andningsövningar, avslappningsövningar, meditation och självreflektion. Vid varje tillfälle utforskar vi ett nytt tema, yogateknikerna och reflektionsövningarna anspelar på det aktuella temat som även får utrymme i diskussionsforumet.

Jag har glädjen att ha många inspirerade personer runtikring mig. Jag vill tacka min vän och lärare Michelle Baker för inspiration och stöd i skapandeprocessen och jag vill tacka Allie Middleton, en nyfunnen vän online, för att du inspirerat mig och visat att det går att skapa community online. 

Är du intresserad av kursen som pågår 18 februari - 18 mars 2021 så kan du läsa mer om den genom att klicka nedan:

✨ EMBRACE YOGA - en yogakurs ONLINE med intentionen att utforska yoga och självreflektion som verktyg för att lära känna sig själv bättre. ✨

Allt gott,

Klara


 

Vill du ha inspiration från mig direkt i din mailkorg varje månad? Jag delar med mig av det som inspirerar mig just nu och ger info om nya event och samarbeten. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.

Klara Öhlén