Balansera kroppen med visualisering

Foto: Malin Wikhager

Foto: Malin Wikhager

Inom yoga så arbetar vi med andetaget på olika sätt, bland annat genom övningar där vi förlänger och riktar andetaget likaväl som övningar där andetaget får vara mer naturligt. Allt i syfte att lugna sinnet och balansera kroppen. I denna övningen ska vi arbeta med att balansera kroppen genom andning och visualisering. Detta är en övning som gör mig lugn och för mitt fokus inåt, bort ifrån externa distraktioner. 

PAUSÖVNING - VISUALISERA VÄXELVIS ANDNING

1.    Övningen kan göras sittande/stående/liggande. Övningen kan göras med öppna eller slutna ögon men jag föredrar att göra övningen med slutna ögon för att lättare hitta fokus. 

2.    Sätt en timer om du vill (förslagsvis 1-10 min) eller gör övningen utan timer. Jag använder mig av appen Insight timer. 

3.    Du kommer att få fokusera på några specifika områden i kroppen: punkten mellan ögonbrynen (tredje ögat), sträckan längst med armen från höger tumme upp till höger axel, sträckan längst med armen från vänster tumme upp till vänster axel. Börja med att notera dessa områden. 

4.    Du kommer observera dessa områden i takt med andetaget:

  • Rikta fokus till tredje ögat.

  • Ta ett djupt andetag in, ett långt andetag ut.

  • Låt fokus gå till höger tumme.

  • Andas in och låt fokus gå från höger tumme, till höger axel till tredje ögat.

  • Andas ut och låt fokus gå från tredje ögat, till vänster axel och till vänster tumme.

  • Andas in och låt fokus gå från vänster tumme, till vänster axel, till tredje ögat.

  • Andas ut och låt fokus gå från tredje ögat, till höger axel och till höger tumme.

5.    Fortsätt att andas och låt fokus färdas mellan tumme, axel och tredje ögat i takt med andetaget. 

6.    Gör så många rundor som du önskar eller tills dess att timern ringer. 

Lycka till!

/Klara

Vill du ha inspiration från mig direkt i din mailkorg varje månad? Jag delar med mig av det som inspirerar mig just nu och ger info om nya event och samarbeten. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev, du får dessutom en guidad meditation att ladda ner när du regsitrerar dig. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.