Andningsövning för att ladda om

Foto: Malin Wikhager

Foto: Malin Wikhager

Ibland kan jag uppleva det som att vardagen går i ett. Då brukar jag försöka påminna mig själv om att hitta små pauser emellan aktiviteter, möten och yogaklasser för att hämta hem ny energi. Andra dagar behöver jag en pick-me-up framåt eftermiddagen. En av mina favoriter för att ladda om är denna andningsövning. Testa själv och se vad du tycker! 

 

Pausövning – Andas i en fyrkant

1. Övningen kan göras sittande/stående/liggande, med öppna/slutna ögon. En övning som kan göras precis där du är!

2. Sätt en timer om du vill (förslagsvis 1-10 min) eller gör övningen utan timer. Jag använder mig av appen Insight timer.

3. Ditt andetag kommer delas in i fyra steg och representera fyrkantens fyra hörnen. Andas in och räkna till fyra, håll andan och räkna till fyra, andas ut och räkna till fyra, håll andan och räkna till fyra. Fortsätt att andas på detta sätt. Känns det hjälpsamt för dig kan du visualisera fyrkantens form när du andas.

4. Om det känns bra att räkna till siffran fyra fortsätt med det. Om övningen känns ansträngd prova att ändra takten på andetaget till att exempelvis räkna till siffran tre eller fem istället för fyra. Sträva efter att behålla jämnheten i övningen genom att räkna till samma siffra i alla fyra stegen.  

5. Gör så många rundor som du önskar eller tills dess att timern ringer. 

 

/Klara

Vill du ha senaste nytt vad gäller inspiration och info om nya event och samarbeten? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.