En gång balans, alltid balans?

balans.JPG

I veckan pratade jag inför folk på ett sätt som är nytt för mig, jag hade en föreläsning. Och inte nog med det, jag pratade om mig själv på ett mer personligt plan. Jag är van att prata inför folk i mina yogaklasser och också dela personliga reflektioner men denna kombination var ny för mig. Jag berätta om min “resa”, min resa från yogaläraren till jurist eller som jag i korta drag också vill kalla det - min resa från huvudet ner i kroppen. Det var stort, lite läskigt men väldigt roligt. Jag delade dessutom med mig av några av mina nycklar till välmående och god hälsa. Verktyg som jag på ett eller annat sätt praktiserar dagligen. Nu efteråt har jag kommit att reflektera över begreppet balans. 

En plats där jag inte springer för fort, där jag prioriterar att äta mat som är bra bränsle för mig, rör på mig så att jag svettas likaväl som att jag prioriterar vila, där jag trivs i mina relationer, där jag är nyfiken, där jag varken ger för mycket eller för lite, där jag varken tar för mycket eller för lite. 

Jag skulle vilja säga att jag idag är ganska bra på att känna i min kropp när jag inte är i balans. Men det betyder inte att jag aldrig hamnar där. För som man brukar säga “livet händer”. Det behöver inte betyda att det är stora och enbart jobbiga grejer som kan få min balans att rubbas lite. Det kan vara superhärliga och roliga grejer. Allt ifrån nytt jobba, nya relationer, semester, ny årstid. Vad som en gång gett mig balans kommer troligen förändras. Bara för att jag uppnått balans genom vissa verktyg en gång betyder det inte att det alltid kommer vara så och för att upprätthålla balansen krävs konstant arbete. För balans är precis som allt annat, föränderligt. Jag har tidigare slagit på mig själv när jag kommit ur balans och det händer fortfarande att jag kommer på mig själv med att göra det. Både du och jag är ju mänskliga, eller hur?!  Men när jag accepterar att sånt händer är det lättare att skratta åt mig själv när jag flugit iväg och fråga mig själv - vad kan jag göra för att landa tillbaka? Ibland är det lätt för mig att ta mig tillbaka och ibland tar det lite tid.  

Och detta tar inte slut här - för vad är egentligen balans? Vad är balans för dig? Hur vet du att du upplever balans? Det får bli en annan diskussion. 

/Klara


Vill du ha senaste nytt vad gäller inspiration och info om nya event och samarbeten? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.