Yoga behöver inte vara på ett visst sätt eller utföras på en viss plats

Yoga.JPG

 

 Yoga är ett fantastiskt verktyg på många vis, inte minst för att du kan utföra det var som helst och när som helst. Din yogastund behöver inte vara 90 min fysisk yoga på en specifik tid och en specifik plats. Även de där minuterna som sker ”emellan annat” kan bli din yogastund. Kanske en andningsövning mellan möten, lite stretch på kontorsstolen eller det där djupare andetaget. Jag kan ibland slås utav hur lättillgänglig yogan är och det blir speciellt påtaglig för mig när jag reser. Egentligen så behöver jag inte ens ta med mig en yogamatta utan kan istället fokusera på att hitta kreativa sätt för hur min praktik kan göras där jag är för stunden. Men bara för att yogan är lättillgänglig betyder det inte att det är lätt. Det kan vara en utmaning att få till praktiken, oavsett om det är att ta den där pausen mellan möten, att gå upp tidigare för att hinna med morgonyoga eller ta sig till yogaklassen. I slutändan så är det bara jag som kan göra min yoga, ingen kommer kunna göra den åt mig och det är en ständig process - det kallas ”yoga practice” av en anledning. Min yogapraktik kan se väldigt olika ut från dag till dag, ibland mer fysisk och ibland mer stilla, vissa dagar känns det lätt och vissa dagar kan det kännas som att bestiga ett berg. En del av min praktik är att lyssna på kroppen och fråga mig själv ”vad behöver jag just nu?”. En dag kanske det är de där djupare andetagen, en annan dag flödesyoga eller stilla meditation. Vissa dagar är det praktik i tystnad och andra dagar drar jag nytta av att yoga till härlig musik. Olika yogaformer kan blandas i en klass, t.ex. inledning i yin och avslutning i flöde. Ju mer jag gör det ju mer känner jag att jag får ut av min praktik. Yoga behöver inte vara på ett visst sätt eller utföras på en viss plats – det är precis det jag vill inspirera till!   

/Klara

Vill du ha senaste nytt vad gäller inspiration och info om nya event och samarbeten? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.

Klara ÖhlénYogaComment