Måste, vill eller väljer?

yoga_online.jpg

Hur ser en yogapraktik ut? Behöver man vara på en lugn plats med tända ljus för att yoga? Hur och var man föredrar att göra sin yoga är såklart individuellt men egentligen behövs ingen särskild plats eller externa omständigheter. Jag har haft perioder där jag talat om för mig själv att praktiken ska vara på ett visst sätt, t.ex. att jag behöver de där tända ljusen, att jag behöver en avskild plats, att jag som yogi måste gå upp tidigt på morgonen för att praktisera, att jag måste ägna si och så många minuter på yogamattan varje dag, att yogan ska vara fysiskt jobbig och att positionen är det viktiga och inte känslan. 

Av erfarenhet har jag lärt mig att saker och ting sällan blir bra när det ska vara på ”ett visst sätt”. Utan istället landa tillbaka i ”varför gör jag det här?”. Om jag gör saker utifrån att jag vill istället för att jag måste så upplever jag att vardagen blir lite lättare och jag tror att det jag gör kommer kunna göra mer nytta. Sen tror jag inte man behöver bli överexalterad av allt man gör, men många gånger kanske ett måste faktiskt är ett vill eller att jag kan vända ett måste till att jag väljer att göra det. För mig känns det betydligt mycket skönare och jag tror också att resultatet, oavsett vad det är, blir mer äkta då. 

Ibland kan vill:et vara starkt, men att guida sig själv hemma i vardagsrummet kan kännas svårt. Numera kan du välja själv när du vill yoga med mig via min youtubekanal. Kika gärna in här för att testa. Och låt mig veta vad du tycker! Vad gillade du? Vad vill du ha mer och/eller av?

/Klara

Vill du ha senaste nytt vad gäller inspiration och info om nya event och samarbeten? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.