Digital företagsyoga ökar tillgängligheten till yogans hälsofrämjande effekter

Här sänder jag en yogaklass online till ett gäng medarbetare på ett företag

Det fysiska yogarummet har det senaste halvåret i hög grad transformerats till ett digitalt rum. Det är häftigt att se hur snabbt omställningen skett, många av mina yogaklasser har blivit digitala. Jag sänder en live-streamad klass och deltagare som yogar från sin arbetsplats, hemmakontor eller hem. Både jag och deltagarna upplever att det fungerar väldigt väl. Jag upplever att yogan är extra betydelsefull just nu för att både lindra ovisshet, stress och oro men även för våra kroppar. Många av min deltagare säger t.ex. att hemmakontoret tar stryk på kroppen, då alla inte har samma möjligheter till en bra arbetsställning hemma som på ett anpassat kontor.

Vi anlitade Klara för att hålla yoga online för våra medarbetare i Stockholm, Göteborg och Oslo. Alla var jättenöjda och tyckte klassen var superbra! Klara är kunnig, tydlig och avslappnad i sin guidning. Tusen tack för att du höll den här klassen. Så roligt att vi kunde göra det tillsammans hela teamet från olika platser! Mycket bra idé från din sida.
— IDA SANDEBERG, GLOW TECHNOLOGY
Vi hade två guidade meditationer med Klara under vår interna hälsovecka. Klara är en otroligt duktig instruktör som skänker lugn, värme och en stark känsla av trygghet under sina meditationer. Vi var otroliga nöjda med samarbetet och kommer absolut överväga att nyttja Klaras tjänster under kommande hälsoinitiativ hos oss.
— EMELIE HEIKURA, WINNINGTEMP

En av de stora fördelarna med digital företagsyoga är att flexibilitet ökar vilket kan göra att yogan blir mer lättillgänglig för medarbetarna och arbetsgivaren. Skatteverket har numera även fastställt att internetbaserad företagsyoga kan anses vara skattefri friskvård.* 

Forskning visar att yoga och meditation är fungerande verktyg för att minska stress, oro och ångest. Min passion är att dela yogans hälsofrämjande effekter. Jag har undervisat yoga på företag sedan 2017. Under denna tid har jag sett hur yogan har gett positiva hälsoeffekter både på grupp- och individnivå. På individnivå i form av att deltagare berättar att de sover bättre, kan hantera stress bättre, upplever minskad smärta och värk, jämnare humör och fokusförmåga samt på gruppnivå i form av bättre gruppsammanhållning samt ökad toleransnivå. 

Vill du ha yoga på din arbetsplats? Jobbar du hemifrån och känner att kroppen tar stryk? Har du svårt att fokusera längre stunder? Är du beslutsfattare och vill erbjuda din personal yoga på jobbet? 

Om ni är intresserade av yoga på er arbetsplats kan ni läsa mer här. Är ni osäkra på vad ni önskar kontakta mig gärna för idéer av hur man kan gå tillväga/förslag på upplägg efter min erfarenhet av att ha gjort det innan. 

 

 /Klara

 

*25 juni 2020 kom Skatteverket med ett nytt ställningstagande som innebär att internettjänster som kan användas hemma eller på annan plats omfattas av friskvårdsbidraget som företag kan ge skattefritt till sina anställda. Detta gör att friskvårdsbidraget numera kan användas för att bekosta internetbaserade träningsprogram så som yoga. Motions- och friskvårdsförmåner via internettjänster. Dnr: 8-341148 

Vill du ha inspiration från mig direkt i din mailkorg varje månad? Jag delar med mig av det som inspirerar mig just nu och ger info om nya event och samarbeten. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.