Hur fyller du på med energi under dagen?

Räkna andetag.JPG

Jag är en person som gärna har många bollar i luften. Tycker jag något är spännande och roligt vill jag göra det med detsamma. Arbetar jag med ett projekt där jag är nyfiken på slutmålet vill jag helst redan ha utfört det och jag är inte sen med att kasta mig in i saker. Jag får ständigt påminna mig själv om att ta pauser. Pauser som gör att min hjärna får vila så kan fatta beslut och orkar fokusera när jag väl arbetar. Jag har skapat mig en liten “bank” med övningar som ger mig den där pausen och energipåfyllnaden. Många av övningarna inkluderar andetaget och jag ska dela med mig av en av mina favoriter.

Pausövning - Räkna dina andetag:

  1. Övningen kan göras sittande/stående/liggande, med öppna/slutna ögon. En övning som kan göras precis där du är!

  2. Sätt en timer om du vill (förslagsvis 1-10 min) eller gör övningen utan timer.

  3. Ta ett djup andetag in, andas ut och töm helt och fullt. Räkna ditt utandetag, dvs. det första blir siffran ett. När du andats ut fem gånger börjar du om från ett. Om (eller när) du upptäcker att du räknat till en högre siffra än fem, notera det och börja om från början igen.

  4. Gör så många rundor som du önskar eller tills dess att timern ringer.

/Klara

Vill du ha yoga och meditation på din arbetsplats? Läs mer om mina erbjudanden här.

Vill du ha senaste nytt vad gäller inspiration och info om nya event och samarbeten? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Du hittar ett formulär för anmälan längre ner på denna sida.