Vad är yoga?

Yoga är en tradition innehållande metoder för hur kropp och sinne kan tränas och ohälsa förebyggas

Genom fysiska rörelser, andningsövningar, avslappningsövningar och meditation balanseras kroppen och sinnet. Vad som balanseras är jämviktsförhållandet mellan rörelse och stillhet. Yoga stärker den fysiska kroppen samtidigt som det lär oss att slappna av och vila. I dagens samhälle där saker och ting går fort, vi multi-taskar och prestationskraven är höga kan yoga vara ett kraftfullt verktyg för att uppnå balans mellan rörelse och stillhet. Yoga har många positiva hälsoeffekter såsom minskad stress och ångest samt förbättrad koncentrationsförmåga (mer finns att läsa nedan under ”ett urval påvisade effekter av yoga”).

De positiva effekterna yoga ger kan upplevas i stunden men de lever också kvar efter yogaklassen och influerar det dagliga arbetet och vardagslivet. Yoga frigör energi för resten av dagen, det kan leda till bättre sömn, en känsla av högre medvetenhet och närvaro samt leda till andra hälsosamma livsval. 

För att yoga krävs inga förkunskaper, alla kan yoga, oavsett ålder, fysisk form osv. 


Påvisade effekter av yoga:

Klicka på länkarna ovan för mer info


Kontakta Klara angående företagsyoga:

Vill du veta mer om vad det kan innebära att erbjuda yoga på ert företag eller diskutera ett upplägg som passar er? Tveka inte att kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag inom kort. 

Namn *
Namn